Sun4Life
Professionals in wellness
Bezoek ook onze webshop
Voor al uw vragen 0418-517944

Verantwoord zonnen

Verantwoord zonnen, ook voor u van belang

De vereniging Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ) heeft zich ten doel gesteld voorlichting te geven over verstandig zonnen en verstandig zonnebankgebruik. De SVZ is een voortzetting van de Stichting Verantwoord Zonnen, is tevens de brancheorganisatie voor de zonnebranche en geeft een erkenning aan gecertificeerde zonnestudio’s.
svz
Sun4life werkt volgens de voorwaarden van SVZ en staat dus garant voor deskundig advies over verstandig zonnebankgebruik. Bezoek de site van Stichting Verantwoord Zonnen voor meer informatie omtrent verstandig zonnen en zonnebankgebruik.

Op de pagina’s van verstandigzonnen.nl vindt u veel nuttige informatie omtrent verstandig zonnen en zonnebankgebruik, (zonne)cosmetica en dermatologie (verstandig omgaan met je huid). Natuurlijk kunt u met al uw vragen omtrent veilig gebruik van zon en zonnebank als vanzelfsprekend terecht bij de deskundig opgeleide medewerkers van Sun4life.

Verantwoord zonnen

1 Geniet van de zon, maar voorkom overmatige blootstelling en verbranding.

2 Bescherm uw hoofd, oren, nek en ogen; denk aan een zonnehoed en een goede UV-werende zonnebril met CE-markering. Draag beschermende kleding als u niet speciaal aan het zonnebaden bent.

3 Smeer onbedekte huid in met een anti-zonnebrandmiddel (met UVA- en UVB-bescherming) met een beschermingsfactor die voor u geschikt is. Doe dit royaal en herhaal dit na twee uur of vaker bij sterke transpiratie en ook na het zwemmen.

4 Ga niet zonnebaden tussen 12.00 en 15.00 uur; zoek de schaduw op. Ga op andere manier ook niet vele uren in de zon, gemiddeld niet langer dan zo’n 3 uur per dag.

5 Laat uw huid geleidelijk wennen aan de zon. Houd rekening met uw huidtype.

6 Jongeren, kinderen, baby’s Pas extra op met zonnen als u jonger bent dan 18 jaar omdat uw huid dan nog in ontwikkeling is. Houd baby’s en kinderen tot 1 jaar uit de directe zon.

7 Maak geen verschil tussen de straling van de zon buiten en die van de zonnebank. Uw huid reageert daar hetzelfde op. Op de zonnebank krijgt u ongeveer evenveel zon als in de zomer aan de Middellandse Zee.

8 Volg in een zonnestudio het advies en de aanwijzingen van de medewerkers op. Gebruik van zonnebanken is alleen toegestaan aan personen van 18 jaar en ouder. Draag op de zonnebank altijd een goedgekeurde beschermingsbril.

9 Ga uit de zon als uw huid vreemd reageert met bijvoorbeeld uitslag, jeuk of erg snelle verbranding en raadpleeg een arts.

10 Vraag informatie bij een arts als u een huidaandoening hebt. Bij sommige aandoeningen helpt UV-licht, bij andere brengt dat juist extra schade toe. Denk ook aan medicijngebruik die de gevoeligheid voor zonnestraling kan vergroten. Lees de bijsluiter.

Snel, comfortabel en veilig zonnen bij zonnestudio SUN4LIFE onder deskundige begeleiding, is een pure weldaad voor iedereen!