Sun4Life
Professionals in wellness
Bezoek ook onze webshop
Voor al uw vragen 0418-517944

Prodimed Dieet

Het Prodimed dieet, behandelprogramma

Prodimed en onze voedingsconsulente bieden u een uniek en effectief behandelprogramma aan om blijvend van uw overgewicht af te komen. Mede dankzij de verscheidenheid aan smaken is dit dieet goed vol te houden. Voordat u met het dieet begint overlegt u met onze voedingsconsulente wanneer u het beste kunt starten. Daarna zal ook uw medische geschiedenis met u besproken worden aan de hand van de gezondheidsverklaring. U komt wekelijks terug op consult waarbij naast gewicht ook de vetmassa in het lichaam worden gemeten. Daarnaast wordt er besproken hoe het de week daarvoor verlopen is en wordt het dieet verder bijgesteld tot u uw streefgewicht heeft bereikt.

Verschillende fasen

Actieve fase (het eiwit dieet)

Dit is het eigenlijke eiwitdieet, dat in verschillende “stappen” zal worden opgebouwd. Afhankelijk van de uitslagen van de voorbereidingsfase (waaronder de gezondheidsverklaring) zal onze voedingsconsulente het noodzakelijk aantal stappen vaststellen.

De actieve fase bestaat uit het totale eiwitdieet en het gematigde eiwitdieet.

Het totale eiwit dieet

Dit is het makkelijkste deel, want er hoeft geen keuze gemaakt worden wat betreft uw voeding.
U mag niets anders gebruiken dan:

  • Toegestane groenten
  • De zakjes met natuurlijk en gemakkelijk op te nemen oplosbare eiwitten van hoge biologische waarden (4 tot 6 zakjes per dag)
  • De voedingssupplementen; zoals vitaminen en kalium
  • Tenminste 2 liter water per dag

 

Het gematigde eiwit dieet

Het gematigde eiwit dieet berust op het zelfde principe als het totale eiwit dieet, maar u hebt nu recht op één normale maaltijd per dag. De zakjes voor het avondeten wordt dan vervangen door vlees, gevogelte, vis of vleesvervanger.

Overgangsfase

Deze fase brengt u geleidelijk terug naar de onderhoudsfase. De hoeveelheid proteïnemaaltijden wordt verder afgebouwd en normale maaltijden met fruit, zuivel en brood worden toegevoegd.

Onderhoudsfase

Dankzij de verschillende voorgaande stappen bent u niet alleen van uw overgewicht verlost, maar bent u ook voorbereid op een terugkeer naar een normaal en gezond voedingspatroon, met als enig doel :“HET BEHOUD VAN UW IDEALE GEWICHT” Gewicht verliezen is met het eiwitdieet vrij gemakkelijk, het gewicht behouden is een heel andere zaak.

 

Na het behalen van uw ideale gewicht bespreekt u samen met onze voedingsconculente de nabegeleiding. Er wordt dan samen met u een traject opgesteld hoe vaak u terug komt. In het begin zal dit regelmatig voorkomen maar dit wordt in de loop van 2 jaar langzaam afgebouwd.


Afslanken is goed en vaak noodzaak. Overgewicht kan tot allerlei complicaties leiden. Afslanken is dus een ernstige zaak. Zelf een dieet samenstellen of verzinnen kan dan ook gevaarlijk zijn! Sun4life heeft een gediplomeerde voedingsconsulente die u hierbij kan helpen.

Meer informatie over afvallen met het eiwitdieet van Prodimed vindt u ook op prodimed.nl.